Μια λειτουργική και αποτελεσματική κουζίνα απαιτεί τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων και εξοπλισμού. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε όλα τα εργαλεία ταυτόχρονα. Μπορείτε να τη φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα πιο εύκολη.
Μαγειρικά σκεύη
- Τηγάνι – Χρησιμοποιείται για τηγάνισμα. Μπορεί να κατασκευαστεί από αντικολλητική επιφάνεια, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα.
- Σάλτσα – Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλτσών.
- Κατσαρόλα – Χρησιμοποιείται για την προετοιμασία μαγειρευτών, σούπες και ζυμαρικά.
Σκεύη
- Μαχαίρια – Χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των συστατικών.
- Μεζούρες και κουτάλια – Αυτά θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε με ακρίβεια τα συστατικά σας.
- Λαβίδες – Χρησιμοποιούνται για το χειρισμό των συστατικών καθώς τα μαγειρεύετε.
Εργαλεία και Gadgets
- Θερμόμετρο – Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας κατά το μαγείρεμα του κρέατος .
- Σανίδα κοπής – Αυτό είναι απαραίτητο όταν κάνετε προπαρασκευαστικές εργασίες.
- Ανοιχτήρι κονσερβών – Βασικό στοιχείο κουζίνας για βοήθεια με κονσέρβες.
- Immersion Blender – Είναι ιδανικό για την παρασκευή σούπες, πουρέ και smoothies.
- Temperature Chart Magnet – Ένας οδηγός για τον έλεγχο της θερμοκρασίας στόχου ανά πάσα στιγμή.
Φροντίστε πρώτα να επενδύσετε στα βασικά εργαλεία και εξοπλισμό, όπως ένα θερμόμετρο κρέατος. Το θερμόμετρο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στην κουζίνα γιατί εγγυάται την ποιότητα και την ασφάλεια του κρέατος κατά τη διαδικασία μαγειρέματος.